Ontspan sessies

We zijn gewend de hele dag ‘aan te staan’ en nemen weinig tijd voor echte ontspanning. Met deze luisteroefeningen mag diepe ontspanning weer normaal worden voor het lichaam. Het zorgt ervoor dat je in balans bent en blijft.

Wat kun je verwachten?
Duidelijke uitleg over wat (te veel) stress in je lichaam doet, geleide meditaties, visualisaties, ademhaling, Yoga Nidra (liggende vorm van slaapyoga) en ontspanningsoefeningen om heerlijk bij weg te dromen.

Deze oefeningen zijn de basis van waar ik ooit mee begon:

Meer ontspanning, minder stress
– Herstel van een burn-out
– De signalen van mijn lichaam herkennen en er naar leren luisteren
– Hoogsensitiviteit meer in balans
– Meer energie
– Minder piekeren
– Herstel van een hernia

Angst vermindert, vermoeidheid neemt af, concentratie en energie nemen toe. Je zorgt ervoor dat je het zelfherstellend vermogen van je lichaam activeert. Dat wil zeggen dat je zenuwstelsel in balans is en de processen van je lichaam goed functioneren, waardoor je lichaam alle energie aan eventueel herstel kan besteden. Dit is wetenschappelijk bewezen.

Hoe vaak moet je luisteren?

Er ‘moet’ natuurlijk helemaal niets. Je lichaam gaat vanzelf wennen aan minder spanning, naarmate je de oefeningen vaker doet. De insteek is dat je je beter voelt wanneer je er naar luistert, waardoor je het vaker gaat doen.

Op welk moment kun je deze oefeningen doen?

– Overdag op elk moment, zodat je lichaamsspanning zakt en je na verloop van tijd over het geheel minder gespannen bent. Je lichaam went aan minder stress.
– Voordat je gaat slapen, waardoor je een betere nachtrust hebt.
– ‘s Nachts, als je niet kunt slapen. Waardoor je toch diep rust en uitrust.
– ‘s Morgens, na een mindere nacht. Zo begin je de dag goed.

Het is geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan een moment om te ontspannen, uit te rusten, op te laden en weer energie te krijgen. Ook met fysieke klachten kun je deelnemen.

Binnenkort volgt meer informatie

Heb je vragen of wil je deelnemen? -> info@fleurkooiman.nl